Online nascholing voor leraren

Heb je een vraag?

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over E-WISE. Wanneer jouw vraag er niet bij staat, bel ons dan op 030-26 44 100, we helpen je graag. Of mail ons via het contactformulier.

Abonnementen

Om je te abonneren op E-WISE klik je in het menu op ‘abonneren’. Volg vervolgens de aanwijzingen op het getoonde formulier. Uiteraard zijn wij ook telefonisch bereikbaar. Bel ons op 030- 26 44 100, we helpen je graag.

Uiterlijk twee werkdagen nadat wij jouw inschrijfformulier hebben ontvangen, krijg je van ons een e-mail met daarin jouw persoonlijke inloggegevens. Je kunt dan meteen aan de slag. Nog sneller beginnen? Bel ons gerust op kantoortijden op 030-26 44 100, we helpen je graag!

Een abonnement voor leraren kost € 275,- per jaar. Je kunt hiermee onbeperkt nascholen.

Opzeggen kan, met inachtneming van de opzegtermijn, per mail naar: info@e-wise.nl. De opzegtermijn is tenminste een maand voor afloop van jouw abonnementsjaar. Graag onder vermelding van jouw naam en adres. Je ontvangt dan binnen twee werkdagen een bevestiging.

Accreditatie

Sinds 1 augustus 2017 is het beroep van leraar wettelijk beschermd door de Wet beroep leraar en lerarenregister. Met deze wet worden de kwaliteit van het beroep en de beroepsuitoefening door de leraar gewaarborgd. Leraren binnen het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs kunnen op lerarenregister.nl hun eigen portfolio samenstellen. Het portfolio is de plek om vrijwillig je professionalisering en bekwaamheid bij te houden. Dit portfolio is per 1 augustus 2018 opengesteld en is alleen in te zien door jouzelf als leraar.

Als je een cursus van E-WISE met goed gevolg afrondt, ontvang je een digitaal certificaat. Dit certificaat kun je opnemen in je portfolio. 

Cursussen

Er is een minimumscore vereist van 70% om de gestelde uren te behalen. In de cursussen worden verschillende soorten vragen gesteld. De scoringsvragen bepalen je score aan het einde van de cursus. Bij dergelijke vragen wordt altijd vermeld dat het om een scoringsvraag gaat. De overige vragen zijn bedoeld om je extra te laten nadenken over bepaalde onderwerpen, en tellen niet mee voor je score. Om het certificaat voor een cursus te behalen, moet je 70% van de scoringsvragen goed hebben beantwoord.  Alleen de eerste antwoorden op vragen tellen voor de score. Heb je een vraag overgedaan en uiteindelijk wél goed beantwoord, dan telt dat niet mee voor jouw score. Je kunt overigens de cursus wel opnieuw maken.

Met een abonnement op E-WISE Leraren PO heb je toegang tot alle cursussen binnen het cursuspakket voor leraren primair onderwijs.

Als je een cursus met goed gevolg hebt afgelegd, wordt automatisch een certificaat aangemaakt waarop de naam van de cursus staat vermeld, het aantal uren en de datum waarop je deze cursus met goed gevolg hebt afgesloten. Dit certificaat kun je printen en bewaren. Dit certificaat kun je opnemen in het vrijwillige portfolio van het lerarenregister. 

Per cursus wordt het aantal registeruren vermeld; meestal zijn dit er twee. 

Het cursuspakket is dynamisch. Dat wil zeggen dat er steeds nieuwe cursussen bij komen. Daarnaast worden bestaande cursussen geactualiseerd zodat ook deze gevolgd kunnen blijven worden.

Met dit abonnement kun je per abonnementsjaar onbeperkt nascholen. 

Om het certificaat voor een cursus te behalen, moet je 70% van de scoringsvragen goed hebben beantwoord. Als je een te lage score haalt, kun je de cursus opnieuw maken. 

Wellicht wordt de video niet op HD (high definition) afgespeeld. De videospeler probeert automatisch de voor jou beste versie van de video te laden (op basis van de beschikbare internetsnelheid en schermgrootte).
Rechts onderin, op de afspeelbalk van de video zie je dat in het grijs ‘HD’ staat. Als je hierop klikt en vervolgens 720p of 1080p selecteert, kun je de video in de hogere beeldkwaliteit bekijken. Mochten de beelden dan gaan schokken, dan is de internetverbinding te langzaam of is jouw computer niet in staat HD af te spelen. Je kunt de video’s dan zonder HD bekijken, maar het beeld is dan niet optimaal.

Heeft u problemen met het afspelen van de video’s in de cursus. Hieronder staan de meest gebruikte oplossingen:

Werkt de video niet op uw PC? Controleer of ze wel afspelen op een andere computer, smartphone of tablet. Als dit het geval is dan ligt het aan uw computer of netwerk.
Ziet u geen video? Misschien is in uw bedrijfsnetwerk het afspelen van video’s (Vimeo of Youtube) geblokkeerd. Neem hiervoor contact op met uw systeembeheerder.
Haperende video? Gebruik het tandwieltje, rechtsonder in het scherm van de video, om de download-snelheid aan te passen.
Ziet u een zwart scherm met een melding? De video’s worden regelmatig door ons gechecked. Toch kan het zijn dat de video heel recentelijk door Youtube is verplaatst of verwijderd.

Demonstratie

Het is uiteraard mogelijk om een proefcursus te volgen.
Voor een demonstratie komt onze studieadviseur graag bij je langs. Bel om een afspraak te maken met 030-26 44 100.