Rekenen: werken met Startrekenen

Informatie

In deze cursus gaat het over de methode Startrekenen 2F vo. Startrekenen is de methode rekenen van Uitgeverij Deviant. Met de leerwerkboeken van Startrekenen 2F vo werken leerlingen naar het eindniveau toe, zodat ze de rekenvaardigheden beheersen die ze in het dagelijks leven en tijdens hun verdere opleiding nodig hebben.

In deze cursus zie je hoe je de methode Startrekenen 2F vo optimaal kunt inzetten en wordt een uitstapje gemaakt naar hoe je rekening kunt houden met taal tijdens je rekenlessen. Ook zie je hoe je Startrekenen Online kunt gebruiken om online te automatiseren, te differentiëren en hoe je de rekenlessen leuker kunt maken met Virtual Reality en Startrekenen 3D.

Preview

Leerdoelen

Na afloop­ van deze cursus :

  • kun je de methode Startrekenen 2F vo optimaal inzetten
  • kun je met het aanvullende online en offline lesmateriaal differentiëren in niveau en tempo
  • rekening houden met rekentaal tijdens je instructie
  • je lessen verrijken met de educatieve games Startrekenen 3D en Startrekenen VR.

Auteur

  • Onno van Rijswijk

    Onno van Rijswijk werkt op de redactie rekenen bij Uitgeverij Deviant. Onno stond voorheen voor de klas, nu helpt hij docenten een overwogen keuze te maken welke rekenmethode van Uitgeverij Deviant het best bij hun situatie past. Hij zorgt er daarna voor dat ze goed aan de slag kunnen met deze methode en geeft vakinhoudelijke trainingen zodat docenten op de hoogte blijven van de laatste didactiek op het gebied van rekenen.