Verder met Microsoft Excel

Informatie

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die al bekend is met de basis van Microsoft Excel en nu verder de diepte in wil. Indien je nog niet bekend bent met de basisfuncties, is het aan te raden eerst de E-WISE basiscursus ‘Starten met Microsoft Excel’ te volgen.

Waarschijnlijk heb je in het onderwijs al vaak moeten werken met Microsoft Excel. Bijvoorbeeld voor het maken van planningen, invullen van cijferlijsten, organiseren van leerlinggegevens enzovoorts. En ook al kun je al prima overweg met de basisfuncties van het programma, is er waarschijnlijk nog veel waar je nog nooit gebruik van hebt gemaakt. Deze cursus gaat in op een aantal van deze gevorderde onderdelen van Excel en behandelt functies als celverwijzingen, dropdownmenu’s, draaitabellen, macro’s en nog veel meer.

Preview

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus kun je:

  • je Exceldocument voor je laten werken, zodat je minder eigen aanpassingen hoeft te doen
  • relatieve en absolute celverwijzingen maken
  • meerdere functies nesten binnen één cel
  • meer overzicht creëren in je Exceldocument door gebruik te maken van lijsten, opmaak, slicers, subtotalen en filters
  • Exceldocumenten met veel data omzetten naar overzichtelijke grafieken of draaitabellen
  • aanpassingen die je vaak gebruikt opnemen en gebruiken via een macro

Auteur

  • Noortje Pessers-Engels

    Noortje Pessers-Engels is opleidingskundige en sinds 2012 werkzaam bij Innowijs. Ze houdt zich iedere dag bezig met mensen op een innovatieve en aantrekkelijke manier te laten leren. Ze geeft trainingen voor groepen en schrijft nieuw lesmateriaal. Het werkveld waarin Noortje Pessers-Engels zich bevindt is heel breed, van basis- en middelbare scholen tot de autobranche of de supermarkt. In haar dagelijkse werkzaamheden werkt ze veel met de verwerkingsproducten van Google en met de Office-producten van Microsoft.