Online nascholing voor leraren
 

Mindfulness: hoe geef ik les met minder stress

Informatie: 

Deze cursus gaat over je eigen houding als onderwijsprofessional. Hoe houd je je staande in een stressvolle omgeving? De cursus is gebaseerd op aandachttraining in het onderwijs. Intensieve zorg en niet aflatende aandacht voor anderen, begint bij zorg en liefdevolle aandacht voor jezelf!  

Leerdoelen: 

Deze cursus wordt binnenkort aan het aanbod toegevoegd. 

Docent: 

Eline Snel

Eline Snel is oprichter, eigenaar en internationaal directeur van de Academie voor Mindful Teaching.

Naast haar praktijk als therapeut, begon zij meer dan dertig jaar geleden (vanaf 1980) met het ontwikkelen en wekelijks geven van aandachttraining en meditatie aan volwassenen. Nieuwsgierig, aandachtig, open, op zoek naar de kern van de zaak, geeft zij lessen in aanwezig zijn bij je binnenwereld, zodat je je in de buitenwereld staande kunt houden. In 2004 kwam de vraag van een aantal schooldirecteuren of ze een mindfulnessmethode voor kinderen kon ontwikkelen. Er ontstond ook behoefte aan een opleiding, om getraind te kunnen worden om deze lessen aan kinderen in de klas te kunnen geven. In 2008 werd de opleiding aan Academie voor Mindful teaching een feit. En nu, jaren later, is de AMT wereldwijd een van de beste mindfulnessinstituten voor kinderen en leerkrachten in de wereld. Naast de training voor kinderen, die volledig teacher proof is, ontwikkelde ze een mindfulness-stressreductietraining voor leerkrachten: de S- MBSR-training. Ook deze wordt in verschillende werelddelen op scholen gegeven.

Eline Snel is auteur van Stilzitten als een kikker, Ruimte geven & dichtbij zijn, het Aandacht werk(t)boek voor kinderen op school en thuis. Voor Air France ontwikkelde ze een app die in de vliegtuigen gebruikt wordt door kinderen.