Starten met Microsoft Teams: samenwerken met studenten

Informatie

Opdrachten voor je studenten klaarzetten, bestanden delen en met de studenten communiceren: met Microsoft Teams kan dat allemaal heel gemakkelijk. Microsoft Teams is volgens Microsoft de plek om te starten met samenwerken. In deze cursus leer je hoe je effectief kunt samenwerken in Microsoft Teams met je studenten. Je leert hoe Microsoft Teams in elkaar zit, hoe je hierin kunt communiceren met je studenten en hoe je effectief met elkaar kunt leren als je het programma inzet zoals het hoort.

In een andere E-WISE cursus, ‘Starten met Microsoft Teams: samenwerken met collega’s’, wordt ingegaan op hoe je Microsoft Teams met je collega’s kunt gebruiken. In die cursus wordt langer stilgestaan bij de basisfunctionaliteit van teams.

De afgelopen tijd zijn er heel wat updates geweest in Microsoft Teams. Deze cursus is een update van de cursus ‘Starten met Microsoft Teams’. Heb je die cursus eerder al gevolgd, dan zul je veel herkennen.

Preview

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus kun je in Microsoft Teams:

  • een klasteam goed inrichten
  • bestanden en lesmaterialen met je studenten delen
  • opdrachten voor studenten aanmaken en nakijken
  • een online instructie voor studenten inplannen en inzetten

Auteur

  • Marien Zonnenberg

    Marien Zonnenberg is adviseur ICT en Onderwijs. Hij vervult al jaren in primair onderwijs en het voortgezet onderwijs de rol van ICT-coördinator en weet hiermee zijn collega’s te inspireren ICT te gebruiken in het onderwijs. Op dit moment staat Marien Zonnenberg parttime voor de klas in het voortgezet onderwijs. Hij geeft daar les in het vak ICT en Media. Marien Zonnenberg behoort tot de groep Microsoft Innovative Education Experts en trainers. Zo is hij goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op ICT gebied en weet hij Office365 binnen zijn het onderwijs goed toe te passen. De omgeving van Google is hem ook niet vreemd. 
    Daarnaast is Marien een zelfstandig ondernemer. Hij werkt veel samen met partners zoals APS IT-diensten en geeft eindgebruikerstrainingen in het primair en voortgezet onderwijs. Ook ondersteunt hij scholen en besturen bij de inrichting van Microsoft SharePoint en Microsoft Teams.