Vergaderingen leiden kan effectief en energiek!

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor OOP.
 • Ruim 135 cursussen
 • Onbeperkt toegang
 • Praktijkgericht

Het voortgezet onderwijs heeft een intensieve overlegcultuur. We doen het veel en het levert voor ons gevoel vaak weinig op. Dat kan anders, vindt vergaderexpert Rob de Haas. In deze cursus vertelt hij hoe je vergaderingen effectiever en energieker kunt maken én helpt hij jou bij het voorzitterschap van jouw vergaderingen; van zowel fysieke als online meetings.

Herken de vijf klassieke vergaderfrustraties en maak kennis met de check-in en de vergaderdriehoek. Besteed jij in je werk als leraar veel tijd aan vergaderingen en overleggen? Na het volgen van deze cursus weet je hoe je een vergadering anders kan voorbereiden en leiden op een manier die meer energie oplevert en de kwaliteit van professionele ontmoetingen verhoogt.

Preview

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus:

 • heb je kennisgemaakt met een nieuwe manier van het voorzitten van vergaderingen.
 • kun je instrumenten en technieken inzetten om de (online) vergaderingen die jij leidt effectiever en energieker te maken.
 • kun je als leider van vergaderingen de kwaliteit van meetings naar een hoger niveau tillen dankzij de etiketten voor (online) vergaderen.

Auteur

 • Rob de Haas

  Rob de Haas is als schrijver en spreker een autoriteit op het gebied van meeting design en zakelijke creativiteit. Hij heeft wereldwijd meer dan 25.000 mensen geïnspireerd en getraind op het gebied van zakelijke creativiteit, leiderschap en effectief vergaderen. Daarnaast is hij regelmatig dagvoorzitter en begeleidt hij board meetings. Rob is de bedenker van een set vergaderkaarten: ‘Meeting Design Cards’, software voor het collectieve brein, waarmee iedereen zijn eigen meeting kan ontwerpen. Zijn missie: making the world a better meeting place.

  Rob werkt met studenten en docenten van universiteiten over de hele wereld. In de periode 2012-2016 was hij gastdocent ‘Serious Creativity’ aan de Rijksuniversiteit van Groningen en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij spreekt en traint in binnen- en buitenland en heeft opdrachtgevers in zowel de profit- als non-profitsector.

  In december 2020 verscheen zijn nieuwe boek Praktijkgids online vergaderen. Anders verbinden, beter presteren. In 2015 schreef Rob het boek Ongewoon goed vergaderen. Slimmer. Korter. Inspirerender. Eind 2021 verscheen zijn bijdrage Conscious Preparation for Happier Meetings in de wetenschappelijke uitgave van Springer Publishers India/USA, The Science of Happiness.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor OOP.
 • Ruim 135 cursussen
 • Onbeperkt toegang
 • Praktijkgericht