Strategische personeelsplanning in 9 stappen

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor Leidinggevenden.
  • Ruim 40 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Praktijkgericht

Als leidinggevende heb je belang bij een goede strategische personeelsplanning (SPP). Om de strategie van de schoolorganisatie te kunnen uitvoeren, heb je immers mensen nodig. Maar die mensen zijn geen vast gegeven; werknemers gaan bijvoorbeeld met pensioen, stromen door of verlaten de school voor een andere baan. Een strategische personeelsplanning stelt je in staat hierop in te spelen en nu al oplossingen te bedenken voor toekomstige gaps. In deze cursus leer je van dr. Gerard Evers, schrijver van onder andere het boek Strategische Personeelsplanning à la Carte, hoe je een strategische personeelsplanning maakt. Hij doorloopt hierbij negen bouwstenen, waarin je onder meer de huidige bezetting, de verwachte bezetting en de toekomstig gewenste formatie in beeld leert brengen. Evers blijft weg van complexe rekenmodellen en kiest voor de pragmatische aanpak.

Preview

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus:

  • weet je waar een strategische personeelsplanning aan kan bijdragen.
  • kun je de urgentie van een strategische personeelsplanning voor jouw school benoemen.
  • kun je de huidige bezetting, de gewenste formatie en de toekomstige verwachte bezetting in kaart brengen.
  • kun je aan de hand van negen bouwstenen voor jouw school een strategische personeelsplanning maken.

Auteur

  • dr. Gerard Evers

    Gerard Evers is sinds 2004 directeur-eigenaar van adviesbureau Euro-HRM, gespecialiseerd in economisch personeelsmanagement. Hij studeerde algemene econometrie (cum laude) in Tilburg en werkte aansluitend bij universiteiten in Groningen en Tilburg. Tussen 1999 en 2005 werkte hij als consultant bij IVA Tilburg en van 2005-2009 als directeur van het departement HRM van OSA, de Organisatie voor Strategisch Arbeidsmarktonderzoek te Tilburg en Utrecht. Vanaf 2004 tot 2007 was hij tevens hoogleraar Human Capital Valuation aan de Universiteit van Tilburg.

    Gerard publiceert regelmatig boeken en artikelen over onderwerpen als strategische personeelsplanning (nieuwste verscheen in 2020), HR Analytics, duurzame inzetbaarheid en human capital valuation. 

    Tot de meest recente projecten behoren met name allerlei meerdaagse leergangen over strategische personeelsplanning bij diverse organisaties in binnen- en buitenland. Daarnaast doceert hij in verschillende post-academische opleidingen en verzorgt hij veel masterclasses en webinars over SPP en HR-Analytics. Hij was ruim 20 jaar (hoofd-)redacteur van de Gids voor Personeelsmanagement.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor Leidinggevenden.
  • Ruim 40 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Praktijkgericht