Referentie Simone Stuiver

Nieuws

Ik heb het als zeer prettig ervaren om online een cursus te volgen. Zelf het tijdstip bepalen, wanneer het mij uitkwam en gewoon thuis. Tussendoor kreeg ik nog familiebezoek, dus kon ik even stoppen. Even later kon ik met mijn bord eten op schoot de cursus vervolgen.

Wanneer de concentratie afnam stelde het programma mij in staat de informatie terug te lezen. De filmpjes tussendoor zijn erg professioneel en geven net even meer informatie over het gelezen onderwerp. Die afwisseling ervaar ik als zeer prettig.

Zelf heb ik eerst de tekst gelezen zonder de vragen en filmpjes te beantwoorden en te kijken, voor mij werkt dit prettig omdat ik scannend lees. Doordat ik nog een aantal fouten maakte tijdens de vragen ben ik de 2e keer zorgvuldiger gaan lezen. Door de snelle feedback op je foute antwoorden ga je nog beter lezen en nadenken en kom je tot het goede antwoord. Ik vond het ook fijn om de open antwoorden in te vullen. In mijn hoofd zag ik al veel van kinderen voorbijkomen en tijdens het invullen dacht ik al.. morgen ga ik dit toepassen in mijn groep 3/4.
 
Ik vond het een ontspannende en fijne manier om een cursus te volgen. Dat je gelijk ziet of het certificaat behaald is gaf mij een energieboost. Het geeft een voldaan en trots gevoel dat je je naam op een certificaat hebt. Doordat je het kan downloaden, kun je het ook direct uitprinten. 

Ik denk dat dit een zeer goede manier is om leerkrachten te enthousiasmeren voor een cursus of verdieping op een onderwerp. De bronnenlijst, beschikbaar op het einde van de cursus geeft een goed overzicht hoe je je verder kunt verdiepen. 
 
Ik durf het zeker aan te raden bij andere leerkrachten!