Aan de slag met de Rechten van het kind

Vlog

Op 20 november is het de Dag van de Rechten van het Kind. Een jaarlijks terugkerende dag waarop we stilstaan bij het belang van kinderrechten. Kinderen zijn nog in ontwikkeling en daarbij afhankelijk van de liefde, zorg en aandacht van volwassenen. Ook van jou als leerkracht!

Kinderrechten bespreekbaar maken in de klas
In deze korte video, die we gemaakt hebben in samenwerking met Lot's Channel, geeft Teun Peters je praktische handvatten om met je leerlingen aan de slag te gaan met het thema kinderrechten. In het totaal zijn er 54 kinderrechten. Veel te bespreken, dus! 

Pak net als Teun de camera erbij
Wil je het thema kinderrechten op een eigentijdse manier onder de aandacht brengen, passend bij de belevingswereld van kinderen? Download hier een stappenplan en maak samen met je leerlingen een vlog!

Meer informatie
Op de website van Lot's Foundation vind je natuurlijk nog veel meer informatie. Of neem eens een kijkje op www.lotschannel.com. Op Lot's Channel deelt Lot, een meisje van 12 jaar, haar eigen avonturen via film, lesmaterialen en geschreven verhalen. Lot's Channel wil jongeren inspireren door deze verhalen en hen uitnodigen om deel te nemen aan educatieve en culturele activiteiten zoals verhalenwedstrijden, illustratieworkshops en theatervoorstellingen. Wil je meer zien van Teun Peters? Bekijk dan zijn YouTubekanaal.