Online nascholing voor leraren
×

Waarschuwingsbericht

De cursus loopt op 23 juni 2019 af.
 

Schud ze wakker! Activeer je leerlingen en leer ze effectief samenwerken

Informatie: 

Tieners praten graag en hun onderlinge relaties zijn meestal belangrijker dan de les. Luisteren naar wat jij als docent te vertellen hebt, valt dan niet altijd mee.

In deze cursus leer je hoe je van hun behoefte aan praten juist gebruik kunt maken om hen actief bij de les te betrekken en te leren samenwerken: hoe geef je een goede werkvorminstructie? Hoe stel je groepjes samen? Hoe evalueer je en hoe geef je feedback? Je ziet in deze cursus een aantal video's uit de praktijk en krijgt zowel theoretische achtergronden als praktische handvatten aangereikt om in de klas aan de slag te  kunnen. 

23 juni 2019
Preview video: 

Leerdoelen: 

Na afloop van deze cursus

  • kun je effectieve werkvorminstructies geven op basis van kennis hoe een tienerbrein informatie verwerkt;
  • kun je leerlingen effectief leren samenwerken en tegelijkertijd recht doen aan hun gerichtheid op sociale interactie;
  • kun je verschillende didactische werkvormen toepassen: wat ga je doen en hoe ga je dat uitvoeren?
  • kun je verschillende manieren toepassen om je leerlingen te activeren zodat alle leerlingen op elk moment iets te doen hebben.
Auteur: 

drs. Klaas Jan Terpstra

Klaas Jan Terpstra is trainer-coach en oprichter van OsmoConsult. In die hoedanigheid verzorgt hij veel trainingen voor mentoren en docenten op het gebied van leerlingbegeleiding. Daarnaast is hij kernopleider en directeur van de tweejarige Registeropleiding Synergetisch Coachen. Hij heeft een lange ervaring in het onderwijs als docent scheikunde en ANW, leerlingbegeleider en lerarenopleider aan de Universiteit Leiden. Hij is zowel afgestudeerd in de fysische chemie als in de didactiek. Bovendien heeft hij de opleiding gestalt en systemisch werk afgerond en heeft hij ervaring met familie- en organisatie-opstellingen. In al zijn opleidingen, trainingen en coaching van teams staat het kunnen aangaan van verbinding met de ander centraal. Leren, ontwikkelen en groeien, gebeurt altijd in relaties tussen mensen. Zijn drijfveer is mensen in staat te stellen om hun eigen grond te vinden om vanaf daar verder te kunnen groeien.