Online nascholing voor leraren
 

Aan de slag met duurzaamheid: bewuste voedingkeuzes

Informatie: 

Herken je dat je leerlingen graag goede keuzes willen maken ten gunste van het milieu? Vaak wordt gedacht aan minder plastic gebruiken, afval scheiden, vaker de fiets pakken of dingen bij de kringloopwinkel kopen. Maar ook duurzame keuzes rondom voeding kunnen het verschil maken! Omdat het best moeilijk is voor kinderen om te begrijpen hoe je verstandige, duurzame keuzes kunt maken kan voedselonderwijs op de basisschool helpen bij de ontwikkeling van een gezond en duurzaam voedingspatroon. In deze Extra leer je zelf natuurlijk ook meer over duurzaam eten én zie je hoe je aandacht kunt besteden aan dit onderwerp in je lessen.

Let op! Deze Extra is gebaseerd op een cursus die voorheen in ons cursusaanbod te vinden was: Gezond, veilig en duurzaam eten: zo worden je leerlingen voedselvaardig. 

Leerdoelen: 

Na afloop van deze E-WISE Extra kun je:

  • je leerlingen informeren over gezond en duurzaam eten volgens de Schijf van Vijf
  • verschillende tools inzetten om hiermee te oefenen in de klas
Docent: 

dr. ir. Corné van Dooren

Corné is werkzaam bij het Voedingscentrum-team. Mede dankzij hem staat duurzame voeding op de agenda in Nederland. Hij studeerde Voeding en Gezondheid aan Wageningen University. Hij is in 2018 gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam op onderzoek naar hoe je het beste duurzaam én gezond kunt eten. Corné geeft regelmatig gastcolleges aan diverse hogescholen en universiteiten.