Online nascholing voor leraren
 

Aan de slag met de Rechten van het Kind

Informatie: 

Deze E-WISE Extra wordt binnenkort aan het cursusaanbod toegevoegd. 

Let op! In tegenstelling tot onze reguliere cursussen duren E-WISE Extra’s slechts 15 minuten. Teun Peters, bekend als Youtuber, geeft in een korte video praktische handvatten om met je leerlingen aan de slag te gaan met het thema kinderrechten. 

Dertig jaar geleden, op 20 november 1989, gingen wereldleiders een historische verbintenis aan met de kinderen van de wereld, door het Kinderrechtenverdrag aan te nemen. In deze E-WISE Extra laat Teun Peters je zien dat je op verschillende manieren de verschillende rechten van het kind onder de aandacht kunt brengen in de klas. Hij geeft praktische tips waarmee jij en je leerlingen direct aan de slag kunnen!

Leerdoelen: 

Deze E-WISE Extra wordt binnenkort aan het cursusaanbod toegevoegd. 

Docent: 

Teun Peters

Teun Peters (1993) groeide op in Wanssum. Als twaalfjarige was hij al in de weer met de videocamera van zijn opa om filmpjes te maken met zijn vrienden. In 2009 uploadde Teun zijn eerste filmpje op YouTube. Iets wat al gauw een wekelijkse gewoonte werd waardoor de populariteit op YouTube steeds meer toenam. Waar Peters oorspronkelijk ambities had als cameraman, is hij, vooral bij de jeugd, vooral bekend om zijn gezicht op het YouTubekanaal van Dylan Haegens waar hij regelmatig terug te zien is. Peters studeerde Audiovisuele Media aan de Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht en is nu actief als cameraman, acteur en spreker.

Reviewer: 

drs. Saskia Klomps

Saskia Klomps heeft ruime ervaring opgedaan binnen het onderwijs.
Als taaldocent en o.a. bij Malmberg als ontwikkelaar van (multimediaal) lesmateriaal. In 2004 trad Saskia in dienst bij de CED-Groep en deed brede kennis en ervaring op als ontwikkelaar en onderwijsadviseur. Ook heeft zij ervaring met het ontwikkelen van e-learning voor bedrijven.
Sinds 2014 is zij directeur van Lot's Foundation. Samen met Isabelle de Ridder richtte Saskia in 2015 het bedrijf Educatieve Concepten op, voor het ontwikkelen van materialen in opdracht en in eigen beheer.