Online nascholing voor leraren
 

Aan of uit? Zo stimuleer je aandacht en concentratie in jouw klas

Informatie: 

Let op! In tegenstelling tot onze reguliere cursussen duren E-WISE Extra’s slechts 15 minuten.

In deze E-WISE Extra laat prof. dr. Stefan van der Stigchel, hoogleraar Cognitieve Psychologie en auteur van boeken over concentratie en aandacht, je zien dat het belangrijk is gefocust te blijven in tijden van afleiding. In de video gaat het over het maken van keuzes tussen ‘aan’ en ‘uit’ op school. Je krijgt korte uitleg over het verschil tussen aandacht en concentratie, en je krijgt praktische tips aangereikt om leerlingen te wapenen tegen prikkels of om ze even uit de prikkelrijke omgeving te halen, zodat ze daarna weer openstaan voor leren.

Deze E-WISE Extra past ook goed bij de Week van de Mediawijsheid (8 t/m 15 november 2019). Het thema van de Week van de Mediawijsheid is namelijk ‘Aan of uit?’ 

Preview video: 

Leerdoelen: 

Na afloop van deze E-WISE Extra kun je goede rustmomenten creëren voor je leerlingen, zodat er ruimte ontstaat voor concentratie en aandacht. 

Docent: 

prof. dr. Stefan van der Stigchel

Stefan van der Stigchel is hoogleraar Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Utrecht. Hij staat aan het hoofd van de onderzoeksgroep AttentionLab die bekijkt hoe aandacht en visueel bewustzijn samen ons beeld van de wereld tot stand brengen. Stefan is lid van De Jonge Akademie, een platform van jonge topwetenschappers binnen de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en auteur van de populairwetenschappelijke boeken 'Zo werkt Aandacht' en 'Concentratie'.