BHV: kind en omgeving (2024)

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor Pedagogisch medewerkers.
 • Ruim 50 cursussen
 • Onbeperkt toegang
 • Praktijkgericht

BRAND! Ga je blussen? Waar hangen de blusmiddelen? Moet je 112 bellen? Wie zorgt ervoor dat de kinderen veilig buiten komen? Weet jij wat je moet doen in een noodsituatie?

Veiligheid is belangrijk, zeker als je met kinderen werkt. Daarom moet er in de kinderopvang op elke groep iemand aanwezig zijn met een EHBO-certificaat en op elke locatie iemand met een BHV-certificaat.

In deze cursus leer je hoe je moet handelen bij brand en hoe een ontruiming in zijn werk gaat. Ook leer je hoe je acute zorg kunt verlenen aan baby’s, kinderen en volwassenen. Zo weet je altijd wat je moet doen in gevaarlijke situaties.

BHV moet je herhalen. Daarom kun je bij deze cursus per kalenderjaar een certificaat behalen. Met deze versie van de cursus krijg je een certificaat voor 2024. 

Op zoek naar een cursus waarin uitsluitend EHBO wordt behandeld? Volg dan:

EHBO: acute zorg bij kinderen

Let op! Als je de cursus met succes hebt doorlopen, ontvang je een theoriecertificaat voor zowel BHV als EHBO. Na afloop van de cursus kun je doorklikken om een praktijktraining bij een NIKTA-gecertificeerde instantie te plannen. Als je ook het certificaat van de NIKTA-gecertificeerde instantie haalt, ben je volledig gecertificeerd volgens de wet IKK.

Controleer eerst of jouw organisatie al een samenwerkingspartner heeft voor de praktijktrainingen.

Klik hier als je alvast een overzicht wilt bekijken van gecertificeerde instructeurs voor praktijktrainingen.

Preview

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus kun je:

 • zorgen voor een veilige omgeving
 • een ontruiming begeleiden 
 • juist handelen bij brand
 • acute zorg verlenen aan baby’s, kinderen en volwassenen

Auteur

 • Arjan Vosseberg

  Arjan Vosseberg is al 24 jaar brandweerman. Hiernaast deelt hij zijn passie voor (brand)veilgiheid graag met anderen als brandweerdocent en NIKTA instructeur Brand en Ontruiming binnen de kinderopvang. Hij geeft effectieve trainingen, omdat hij ze aanpast aan de doelgroep. 

 • Michiel Masselink

  Michiel Masselink is oud leerkracht en heeft jaren gewerkt als onderwijsadviseur. De laatste jaren is Michiel actief in de kinderopvang waar hij verantwoordelijk is voor de professionalisering van pedagogisch medewerkers. Michiel is daarnaast Piramide VVE trainer waarbij hij pedagogisch medewerkers opleidt en coacht voor een VVE certificaat. Als NIKTA-instructeur verzorgt hij Eerste Hulp aan Kinderen, zoals vastgelegd in de wet IKK.

  Michiel vindt het ontzettend belangrijk dat iedereen die met jonge kinderen werkt zich realiseert hoe belangrijk hun werk is voor de ontwikkeling van deze kinderen. En hoe pedagogisch medewerkers nog meer aan kunnen sluiten bij de ontwikkelbehoeften van kinderen.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor Pedagogisch medewerkers.
 • Ruim 50 cursussen
 • Onbeperkt toegang
 • Praktijkgericht