Creatieve ontwikkeling stimuleren. Hoe dan?

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor pedagogisch medewerkers.
 • Ruim 40 cursussen
 • Onbeperkt toegang
 • Praktijkgericht

De buitenschoolse opvang is een fantastische plek voor kinderen om hun creativiteit te ontwikkelen. Maar hoe help je kinderen om hun creativiteit te ontwikkelen? En waarom is dat eigenlijk belangrijk voor de ontwikkeling van een kind? Vaak hoor je de uitspraak: "Ik ben zelf helemaal niet creatief, dus hoe moet ik dan een creatieve activiteit aanbieden?" 

Het leuke is; je hoeft zelf niet per se creatief te zijn. Wel is het waardevol om te weten wat creativiteit nu echt is en hoe je dat bij kinderen stimuleert. Deze cursus leert je wat creativiteit is en waarom het voor kinderen op de bso ontzettend waardevol is. Ook leer je hoe je creativiteit kunt stimuleren en wat je daarvoor nodig hebt. Je kunt morgen al iets uitproberen op je groep. De cursus geeft je praktische tips voor het bedenken van een creatieve activiteit en voor het bij elkaar zoeken van materialen die creativiteit stimuleren.

Preview

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus kun je:

 • de creatieve ontwikkeling van kinderen stimuleren
 • een activiteit, die de creatieve ontwikkeling van kinderen stimuleert, voorbereiden en aanbieden
 • goede materialen kiezen waarmee creatieve processen van kinderen worden gestimuleerd

Auteur

 • Fenna Kruijsse

  Mijn naam is Fenna Kruijsse en met mijn bedrijf Buro Buiten de Lijntjes geef ik kunstlessen op scholen, kinderopvang en bso. Het uitgangspunt van die lessen is het stimuleren van creativiteit en creatieve processen bij kinderen. Ook geef ik advies aan professionals in hoe zij creativiteit bij kinderen kunnen stimuleren en wat je daarvoor nodig hebt. In 2009 ben ik afgestudeerd aan de Kunstacademie van Den Bosch. Een aantal jaar erna heb ik de Master of Special Educational Needs afgerond. Hier leerde ik veel over de ontwikkeling van het kind. Naast mijn werk als zelfstandige heb ik altijd in de kinderopvangbranche gewerkt. Op de groep en als leidinggevende. Ook in dat werk ben ik altijd bezig met het ontwikkelen van activiteiten die creativiteit bij kinderen stimuleren. Dit vind ik belangrijk omdat kinderen tijdens creatieve processen de ruimte krijgen om te onderzoeken, fouten maken, opnieuw beginnen, oplossingsgericht werken en leren samenwerken. Kinderen ontdekken hierdoor hun talenten, maken op een andere manier kennis met wat de wereld te bieden heeft en krijgen zelfvertrouwen.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor pedagogisch medewerkers.
 • Ruim 40 cursussen
 • Onbeperkt toegang
 • Praktijkgericht