Versterk je teamcultuur met psychologische veiligheid

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor Leidinggevenden.
  • Ruim 40 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Praktijkgericht

Tekorten, een hoog ziekteverzuim, uitstroom… het zijn uitdagingen waar veel leidinggevenden vandaag de dag mee te maken krijgen. Hoe doorbreek je dit patroon? Wat is daarbij belangrijk? Wat kan je als leider doen om het tij te keren?

In deze cursus vertellen Josefien Kemper en Laura Pelger-Struijk hoe je in je school een cultuur van psychologische veiligheid kunt creëren. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een mate van psychologische veiligheid bijdraagt aan het binden van je personeel, het reduceren van ziekteverzuim en verhogen van het werkplezier. Deze cursus gaat in op wat psychologische veiligheid precies is, hoe je eraan kunt bouwen met je team en wat de do’s en dont's zijn voor jou als leidinggevende.

Preview

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus:

  • weet je wat psychologische veiligheid is en waarom het van belang is voor een goede teamcultuur
  • weet je hoe je aan psychologische veiligheid kunt bouwen en hoe je met je team de eerste stap hiernaartoe kan zetten
  • heb je je verdiept in het DISC-model en weet je wat dit voor jou en je team kan betekenen
  • ben je je bewust van de verschillende communicatie voorkeuren en kun je deze herkennen

Auteur

  • Josefien Kemper

    Josefien Kemper is co-founder van Inspiratiebureau Struijk & Kemper. Vanuit deze organisatie begeleidt ze sinds 2015 schoolteams, schoolleiders en bestuurders binnen de onderwijsbranche op het gebied van cultuurontwikkeling, communicatie en samenwerking. Daarnaast stuurt ze samen met Laura een team van tien professionals aan.
    Josefien heeft Toegepaste Psychologie gestudeerd en is gespecialiseerd en afgestudeerd op het gebied van training, coaching en ontwikkeling.
    Josefien verzorgt tevens verschillende gastlessen aan schoolleiders in leergangen van de AVS en Dyade Academy.

  • Laura Pelger-Struijk

    Laura Pelger is co-founder van Inspiratiebureau Struijk & Kemper. Vanuit deze organisatie begeleidt ze sinds 2015 schoolteams, schoolleiders en bestuurders binnen de onderwijsbranche op het gebied van cultuurontwikkeling, communicatie en samenwerking. Daarnaast geeft ze, samen met Josefien, leiding aan hun team van 10 professionals.

    Laura heeft Toegepaste Psychologie gestudeerd en is gespecialiseerd en afgestudeerd op het gebied van training, coaching en ontwikkeling.
    Ze heeft tevens zeven jaar lang aan het hoofd gestaan van een vrijwilligersorganisatie en samen met haar man een team aangestuurd van 20 vrijwilligers.
    Laura heeft jarenlang les gegeven op de schoolleidersopleiding van Penta Nova. Ze gaf daarbij lessen rondom communicatie en feedback en was een van de coaches van de startende leidinggevenden.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor Leidinggevenden.
  • Ruim 40 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Praktijkgericht