Talentwaarderend werken: ontdek de talenten van jezelf, je collega’s en je leerlingen

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor leraren.
  • Ruim 180 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Praktijkgericht

Doe jij dagelijks waar jij je goed bij voelt, blij van wordt en energie van krijgt? In deze cursus maak je kennis met het gedachtegoed van talentwaarderend werken. Je gaat aan de slag met het ontdekken en waarderen van je persoonlijke talenten en sterke punten. Gedurende de cursus maak je een ‘zelfportret’ waarmee je jouw talenten, sterke punten en zwakke punten in kaart brengt. Dit zelfportret kun je gebruiken om anderen om feedback te vragen.

Daarnaast krijg je inzicht in talentwaarderend werken in teams en met je duo-partner. Aan de hand van een interview met twee teamleden van De Hofvilla, een basisschool met een talentwaarderende cultuur, leer je vervolgens hoe je ook met leerlingen talentwaarderend kunt werken. Zo wordt duidelijk wat talentwaarderend werken kan opleveren voor jou, je collega’s en je leerlingen.

Preview

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus kun je:

  • individueel, met collega’s en met leerlingen talentwaarderend werken.
  • werkvormen gebruiken om inzicht te krijgen in je eigen talenten, sterke en zwakke punten en passies.
  • aanpassingen doen in jouw werk om dit beter aan te laten sluiten bij jouw talenten (jobcraften).

Auteur

  • Paul 't Mannetje

    De missie van Paul ’t Mannetje is het laten floreren van individuen, teams en organisaties. Daarbij ziet hij het als uitdaging om klassieke modellen en inzichten te combineren met actuele kennis en inzichten van de ‘sterke punten’-benadering, waarderend onderzoeken, progressiegericht werken, positieve psychologie en job- en teamcrafting.

    Paul heeft een achtergrond in het speciaal onderwijs, de retail en trainingsland. Inmiddels verzorgt zijn bureau ’t Mannetje & Co trajecten in zowel profit- als non-profitorganisaties. Ook binnen het onderwijs verzorgt ’t Mannetje & Co diverse programma’s, onder meer leergangen voor schooldirecteuren, individuele coaching voor onderwijsmensen en meerjarige begeleidingstrajecten rond een gehele schoolbenadering op weg naar talentwaarderend werken.

    In 2015 verscheen Pauls boek Op Pad met mijn talenten, gevolgd door Het kleine boekje van talentwaarderend werken: dromen over een wereld van verschil in 2021. Momenteel werkt Paul aan het inspiratieboek Talentwaarderend werken in het onderwijs.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor leraren.
  • Ruim 180 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Praktijkgericht