Gezond eten en drinken op de buitenschoolse opvang

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor Pedagogisch medewerkers.
  • Ruim 50 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Praktijkgericht

Als pedagogisch medewerker kun jij een rol spelen bij de eet- en smaakontwikkeling van kinderen. Je kunt hen helpen om een gezonde basis te leggen voor een gezond eetpatroon later. In deze cursus leer je wat kinderen van 4-12 jaar nodig hebben aan basisvoedingsmiddelen en hoe je invulling kunt geven aan de verschillende eetmomenten op de buitenschoolse opvang. Ook krijg je ideeën om van feestjes op een gezonde manier een leuk en gezellig moment te maken.

Preview

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus kun je:

  • kinderen helpen een gezonde basis te leggen voor een gezond eetpatroon later
  • de eet- en smaakontwikkeling van kinderen begeleiden
  • een gezonde invulling geven aan de verschillende eet- en drinkmomenten in jouw groep

Auteur

  • Michelle van Roost

    Michelle van Roost is voedingsdeskundige, levensmiddelentechnoloog (Wageningen Universiteit) en BGN-gewichtsconsulent kind & gezin. Ze heeft werkervaring binnen de voedingsmiddelenindustrie (projectleider, adviseur, vakbladredacteur en marktonderzoeker) en is geaccrediteerd CRKBO-docent. Michelle is moeder van twee dochters (2008 en 2009) en een zoon (2011).

  • Manon van Eijsden

    Manon van Eijsden is voedingskundige en epidemioloog (Wageningen Universiteit, NAV-lid) en heeft recent haar diploma gewichtsconsulent met specialisatie kind & gezin behaald. Ze heeft gewerkt bij het World Food Programme, het Voedingscentrum en de GGD Amsterdam. Manon heeft een zoon (2012) en dochter (2015).

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor Pedagogisch medewerkers.
  • Ruim 50 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Praktijkgericht