Online nascholing voor leraren
 

Leesbevordering bij de moderne vreemde talen

Informatie: 

Deze cursus wordt binnenkort aan het cursusaanbod toegevoegd.

Leerdoelen: 

Deze cursus wordt binnenkort aan het cursusaanbod toegevoegd.

Docent: 

Kees van Eunen

Kees van Eunen, begin 2010 met pensioen gegaan, studeerde Duitse taal- en letterkunde in Groningen, was leraar Duits in Groningen en Emmen, wetenschappelijk medewerker bij CITO, docent en trainer Duits aan de HAN in Nijmegen en het CPS in Hoevelaken/Amersfoort. Wereldwijd heeft hij nascholing gegeven en doet dat nog
steeds. Hij is medeoprichter en partner van de werkgroep ‘Deutsch macht Spaß’. Hij is auteur van diverse leergangen en allerlei niet-commercieel les- en projectmateriaal. Samen met Arjan Krijgsman heeft hij het programma Duits voor de Nederlandse Schooltelevisie (Teleac) vorm gegeven. Hij heeft verschillende Europese en Euregionale projecten geleid. Daarnaast is hij actief bij accreditatieprocedures in het hoger onderwijs, is betrokken bij de Landelijke Kennistoets voor studenten Duits van lerarenopleidingen en nauw betrokken bij het werk van Duits in de Beroepscontext.

Arjan Krijgsman

Arjan Krijgsman, sinds een aantal jaren met pensioen, studeerde Duitse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte lange tijd als leraar Duits en als remedial teacher op middelbare scholen. Daarnaast en daarna was hij docent aan verschillende lerarenopleidingen, waaronder het ILO van de Universiteit van Amsterdam.Hij heeft bijgedragen aan leergangen zoals TrabiTour en heeft talrijke boeken en artikelen geschreven, die allemaal iets te maken hebben met het onderwijzen van Duits en/of Remedial Teaching. Samen met Kees van Eunen heeft hij het programma Duits voor de Nederlandse Schooltelevisie (Teleac) vorm gegeven. Hij is lid van de redactie van REMEDIAAL, een tijdschrift voor leer- en gedragsproblemen van adolescenten, en is hij actief als coach voor jonge docenten en als examinator voor verschillende universiteiten.

Reviewer: 

Anna van Sas MA

Anna van Sas heeft de bachelors Duitse taal & cultuur en Taalwetenschap en de master Duitslandstudies afgerond. Tijdens haar studie heeft zij een tijd in Berlijn gewoond en stage gelopen bij de Nederlandse Ambassade op de afdeling Pers- en Culturele Zaken. Ze heeft enkele jaren bij Uitgeverij Intertaal gewerkt als educatief adviseur en redacteur Duits. Daarna heeft zij het Onderwijstraineeship gedaan en hiermee o.a. haar eerstegraads bevoegdheid Duits behaald. Sinds 2014 geeft ze les op een middelbare school in Amsterdam. Naast haar werk als docent is ze freelance redacteur. Ook volgt ze op dit moment de opleiding tot proces-begeleider Lesson Study.