Online nascholing voor leraren
 

In gesprek over hechtingsproblematiek

Informatie: 

Dit tafelgesprek wordt binnenkort aan het cursusaanbod toegevoegd. 

Leerdoelen: 

Dit tafelgesprek wordt binnenkort aan het cursusaanbod toegevoegd. 

Docent: 

Anton Horeweg M SEN

Anton Horeweg is gedragsspecialist en al ruim vijfendertig jaar leraar in het basisonderwijs. Hij is auteur van diverse onderwijsboeken, waaronder Gedragsproblemen in de klas in het basisonderwijs en Gedragsproblemen in de klas in het voortgezet onderwijs.

Zijn boeken zijn verplicht bij een groot aantal opleidingen. In 2017 kwam Wat stuitert daar door je klas? uit. In 2018 verscheen De traumasensitieve school. Ook is hij auteur van de website www.gedragsproblemenindeklas.nl.

Anton Horeweg heeft zitting in Expertteams Project Leer-Kracht (NCOJ en KC-KJP), werkt mee aan Academische Werkplaats ADHD en druk gedrag, is opleider bij het NCOJ, instituutsopleider bij inHolland en is veelgevraagd spreker op scholen en congressen

Veronique Renting

Veronique Renting heeft bijna twintig jaar gewerkt in het basis- en voortgezet onderwijs. In 2017 maakte ze plannen om een eigen bedrijf op te zetten en in 2019 werd Therapeutisch Ouderschap officieel geregistreerd. Ze houdt zich bezig met het geven van informatie en begeleiding bij hechtingproblematiek en vroegkinderlijk trauma. Zo geeft ze voorlichting op scholen, kinderdagverblijven en andere instanties. Daarnaast begeleidt ze gezinnen waar kinderen met hechtingsproblematiek opgroeien. Ook leidt ze een community op sociale media onder de naam Therapeutisch Ouderschap waarop vrijwel dagelijks nieuwe artikelen geplaatst worden over het desbetreffende onderwerp.