Online nascholing voor leraren
 

Waar sta je, waar wil je naartoe? – je loopbaan onder de loep

Informatie: 

Als docent ben je continu bezig met de ontwikkeling van de leerlingen. Daarbij gaat het niet alleen om de ontwikkeling van hun kennis en vaardigheden, maar ook om hun persoonlijke ontwikkeling. Je wilt dat ze hun rugzak vullen met ervaringen, zodat ze klaar zijn voor de maatschappij.
Maar hoe zit het eigenlijk met jouw ontwikkeling? Houd jij je ook bezig met het ontwikkelen van je kennis en vaardigheden en met je persoonlijke ontwikkeling? Stel je jezelf weleens de vraag of het leraarschap nog steeds bij je past, en of je misschien graag verder wilt groeien? Net als in ieder ander beroep is het goed om jezelf soms een spiegel voor te houden. Waar sta je? Waar wil je naartoe? In deze cursus komt een aantal belangrijke elementen aan bod die in jouw loopbaan als docent belangrijk zijn.

1 januari 2020
Preview video: 

Leerdoelen: 

Na afloop van deze cursus kun je:

  • een groot aantal kenmerken benoemen waarover een docent dient te beschikken
  • aangeven welke invloeden uit de omgeving je werk kunnen veranderen
  • diverse carrièremogelijkheden binnen het onderwijs benoemen
  • diverse carrièremogelijkheden buiten het onderwijs benoemen
Auteur: 

drs. Carine Vos

Carine Vos is loopbaanprofessional. Ze heeft zich in haar loopbaanadviespraktijk gespecialiseerd in studiekeuze en profielkeuze en begeleidt daarbij jongeren (maar ook volwassenen) die ergens in het keuzeproces vastlopen. In 2012 schreef zij twee boeken voor jongeren op dit gebied. De rest van je leven? begeleidt de leerling stap voor stap naar een mogelijke studiekeuze. Had ik maar… is meer gericht op profielkeuze. Ook begeleidt zij leraren, mentoren en decanen hoe zij LOB-gesprekken kunnen voeren en geeft zij workshops en voorlichting over deze onderwerpen.

Reviewer: 

Brenda Stoffele

Brenda Stoffele is in 2009 afgestudeerd aan het conservatorium in Zwolle. Ze heeft een paar jaar gewerkt als docent muziek in het Westen van het land. Vervolgens heeft ze in Den Haag bij een digitale uitgeverij gewerkt en scholen geholpen met het implementeren van ICT beleid. Daarna is ze als afdelingsleider havo-vwo aan de slag gegaan op het Edith Stein College in Den Haag en daar 8 jaar werkzaam geweest. Inmiddels heeft ze de master educational leadership afgerond en is ze conrector op het Lyceum Ypenburg. Haar motto is: samen het onderwijs zo vormgeven dat de brug tussen thuis en de maatschappij zo klein mogelijk wordt. Op naar een leven lang leren!