Online nascholing voor leraren
 

Starten met Microsoft Teams: samenwerken met collega’s

Informatie: 

Je stuurt een mail met een bijlage naar een collega. De collega opent het en stuurt een nieuwe versie terug. Je moet het opnieuw opslaan, knippen, plakken etc. In Microsoft Office 365 kan het gemakkelijker: met Microsoft Teams. Microsoft Teams is volgens Microsoft dé plek om te starten met samenwerken. In deze cursus leer je hoe je effectief kunt samenwerken in Microsoft Teams met je collega’s. Je leert hoe Microsoft Teams in elkaar zit, hoe je hierin kunt communiceren met je collega’s en hoe je met elkaar tijdwinst kunt behalen als je het programma inzet zoals het hoort.

De afgelopen tijd zijn er heel wat updates geweest in Microsoft Teams. Deze cursus is een update van de cursus ‘Starten met Microsoft Teams’. Heb je de oude cursus ‘Starten met Microsoft Teams’ uit ons cursusaanbod eerder al gevolgd, dan zal je veel herkennen.

Preview video: 

Leerdoelen: 

Na afloop van deze cursus kun je in Microsoft Teams:

  • een team aanmaken en binnen dit team kanalen toevoegen en bestanden plaatsen
  • gesprekken voeren met collega’s
  • samen met collega’s bestanden bewerken
  • een videovergadering met collega’s inplannen en starten
Docent: 

Marien Zonnenberg

Marien Zonnenberg is adviseur ICT en Onderwijs. Hij vervult al jaren in primair onderwijs en het voortgezet onderwijs de rol van ICT-coördinator en weet hiermee zijn collega’s te inspireren ICT te gebruiken in het onderwijs. Op dit moment staat Marien Zonnenberg parttime voor de klas in het voortgezet onderwijs. Hij geeft daar les in het vak ICT en Media. Marien Zonnenberg behoort tot de groep Microsoft Innovative Education Experts en trainers. Zo is hij goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op ICT gebied en weet hij Office365 binnen zijn het onderwijs goed toe te passen. De omgeving van Google is hem ook niet vreemd. 
Daarnaast is Marien een zelfstandig ondernemer. Hij werkt veel samen met partners zoals APS IT-diensten en geeft eindgebruikerstrainingen in het primair en voortgezet onderwijs. Ook ondersteunt hij scholen en besturen bij de inrichting van Microsoft SharePoint en Microsoft Teams.