Online nascholing voor leraren
 

Aan de slag met de Kinderboekenweek!

Informatie: 

Let op! In tegenstelling tot onze reguliere cursussen duren E-WISE Extra’s slechts 15 minuten. Anna Woltz, schrijfster van het kinderboekenweekgeschenk, geeft in deze korte video praktische handvatten om mee aan de slag te gaan. 

Van 2 t/m 13 oktober 2019 vindt de 65ste editie van de Kinderboekenweek plaats. Het thema van de Kinderboekenweek 2019 is Reis mee! In deze E-WISE Extra laat Anna Woltz, schrijfster van het kinderboekenweekgeschenk 2019, je zien dat je met een boek elke reis kunt maken die je wilt. Ze geeft praktische lessuggesties voor de onder-, midden- en bovenbouw, waarmee je actief met de Kinderboekenweek aan de slag kunt gaan!

In alle andere weken van het jaar is lezen nog steeds belangrijk! De gegeven lessuggesties zijn natuurlijk ook buiten de Kinderboekenweek te gebruiken.

16 september 2020
Preview video: 

Leerdoelen: 

Na afloop van deze E-WISE Extra kun je de gegeven lessuggesties inzetten om actief met de Kinderboekenweek aan de slag te gaan.

Auteur: 

Anna Woltz

Anna Woltz (1981) groeide op in Den Haag. Als vijftienjarige schreef ze een jaar lang columns voor de Volkskrant over haar leven op school. Die stukjes werden gebundeld in Overleven in 4B. In 2002 kwam haar eerste kinderboek uit: Alles kookt over. Woltz studeerde Geschiedenis in Leiden en is nu fulltime schrijfster; ze heeft vierentwintig boeken op haar naam.

Mijn bijzonder rare week met Tess (2013) werd bekroond met een Vlag en Wimpel; de verfilming werd genomineerd voor twee Gouden Kalveren. Gips (2015) werd bekroond met de Gouden Griffel en was als televisieserie te zien op Zapp, Alaska (2016) kreeg een Zilveren Griffel. De boeken van Anna Woltz worden vertaald in achttien talen, waaronder Engels, Frans, Duits, Japans, Chinees en Russisch. Dit jaar schrijft Anna Woltz het Kinderboekenweekgeschenk Haaientanden.

Foto: Carli Hermès