Online nascholing voor leraren
 

Sexting: wat is het en hoe ga je ermee om?

Informatie: 

Deze cursus wordt binnenkort aan het cursusaanbod toegevoegd. 

19 mei 2020
Leerdoelen: 

Deze cursus wordt binnenkort aan het cursusaanbod toegevoegd. 

Auteur: 

Arda Gerkens

Arda Gerkens is voor oorsprong lerares Nederlands en sinds 2015 directeur van het Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM). Sinds de opkomst van internet houdt zij zich bezig met de negatieve effecten hiervan. Het EOKM werkt aan alle aspecten van online kindermisbruik, van preventie tot het bestrijden van afbeeldingen hiervan.

Simone Belt MSc

Simone Belt is afgestudeerd in de seksuologie en werkzaam bij het Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM). Hier werkt zij als hulplijn- en voorlichtingsmedewerker bij het programma Helpwanted.nl. Helpwanted.nl is een website voor kinderen, jongeren en hun opvoeders. Zij kunnen er terecht wanneer zij te maken hebben met online seksueel misbruik. Denk hierbij aan een naaktfoto van een leerling die op school circuleert, het bedreigen/chanteren met een naaktfoto of filmpje, of jongeren die online seksueel benaderd worden.

Reviewer: 

Menno Kolk

Menno Kolk is sinds 2010 werkzaam in het onderwijs. Als leerkracht van groep 5/6 op de Flambouw in Nigtevecht en als bovenschools onderwijskundig ICT'er (OICT'er) houdt hij zich dagelijks bezig met onderwijskundige vernieuwingen. In beide functies zorgt hij dat digitale leermiddelen en technische leermiddelen op een leuke en een juiste manier ingezet worden in het onderwijs. Sinds 2017 organiseert Menno ook trainingen en geeft hij advies over de inzet van digitale (leer)middelen in het onderwijs. Tevens richt Menno zich op de veranderende wet- en regelgeving rondom informatiebeveiliging en privacy in het onderwijs.