Online nascholing voor leraren
 

Starten met werken in de cloud: Google G Suite

Informatie: 

Werken in de cloud met G Suite? Google is méér dan alleen een zoekmachine. Google Apps For Education (G Suite) is een voor het onderwijs gratis product van Google met o.a. applicaties voor mail, agenda, chat en tekstverwerken. Werken met Google apps biedt scholen veel voordelen: lage kosten, weinig onderhoud en programma’s die vanaf elke plek te bereiken zijn met pc, laptop, tablet of mobiele telefoon. Dit maakt tijd- en plaatsonafhankelijk leren en werken mogelijk. Google heeft speciaal voor het onderwijs ook Google Classroom ontwikkeld. Wil je meer weten over de mogelijkheden van G Suite? Na deze cursus heb je een globaal beeld van wat G Suite je te bieden heeft. 

Preview video: 

Leerdoelen: 

Na afloop van deze cursus kun je:

  • mailen via Google Mail
  • bestanden en mappen maken in Google Drive
  • de mogelijkheden van Google Documenten, Google Presentaties en Google Spreadsheets benoemen
  • voorbeelden van het gebruik van een aantal andere nuttige G-Suite apps noemen, zoals Forms, Mijn kaarten en Classroom
Docent: 

Frank Reinders

Frank Reinders is sinds 2004 werkzaam in het onderwijs. Begonnen als leerkracht en al snel vanuit een ICT-coördinerende rol betrokken geraakt bij de ondersteuning van ICT in het onderwijs op meerdere scholen in de regio. Naast zijn lesgevende jaren in het basisonderwijs en hoger onderwijs is hij een paar jaar als beleidsmedewerker van een groot schoolbestuur actief geweest. Sinds 2010 is hij bezig om vanuit Schoolupdate in de rol van ICT-onderwijsbegeleider scholen in heel Nederland te professionaliseren in het leren en lesgeven met behulp van ICT.

Jos Zonneveld

Jos Zonneveld heeft als docent een aantal jaren lesgegeven. Sinds de oprichting van Schoolupdate in 2010 is hij actief als ICT-onderwijsbegeleider en reist hij heel het land door.
Naast de vele trainingen en contactmomenten met scholen is Jos continue bezig om de koppeling te zoeken tussen (nieuwe) technologie en de mogelijkheden die het heeft voor het gebruik ervan in de klas. Het is cruciaal om hetgeen verteld wordt aansluit op de dagelijkse praktijk van de eindgebruiker.