Online nascholing voor leraren
×

Waarschuwingsbericht

De cursus loopt op 23 oktober 2019 af.
 

Leg het uit met tekeningen: visualiseren = leren!

Informatie: 

Als docent heb je allerlei typen leerlingen in de klas. Bij elke leerling werkt iets anders! Het is dan ook belangrijk om te zorgen de lesstof aankomt bij leerlingen. Wat als een leerling niet zo talig is? Of wat als je voor de zoveelste keer het internet afstruint naar plaatjes en filmpjes om iets visueel te ondersteunen? Teken het gewoon zelf!

Denk je dat je niet kunt tekenen? Iedereen kan tekenen gebruiken in zijn lessen! In deze praktische cursus wordt uitgelegd hoe toegepast tekenen volgens de principes van Mayer je boodschap (en dus je instructie) kan ondersteunen. Je kunt zelf aan de slag, en zo zul je zien dat ook jij tekeningen kunt gebruiken om je instructies te verduidelijken.

23 oktober 2019
Preview video: 

Leerdoelen: 

Na afloop van deze cursus kun je:

  • uitleggen wat het verschil is tussen ‘mooi‘ tekenen en toegepast tekenen

  • je eventuele weerstanden omtrent tekenen herkennen en wegnemen

  • ook zonder tekenervaring tekenen inzetten als tool in de klas

  • inspirerende voorbeelden zoeken en vinden voordat je gaat tekenen

  • tekeningen maken die passen bij verschillende vakgebieden

  • tekenen inzetten om je instructie te verduidelijken

Auteur: 

Bianca Berndsen

Bianca Berndsen is eigenaar van Studio LEFF. Daar combineert zij haar passie voor tekenen met haar kennis van jeugd en onderwijs.Opgeleid als Ruimtelijk Vormgever, heeft zij 20 jaar als trainer gewerkt (en haar didactisch-pedagogische verklaring behaald.) Na 5 jaar te hebben gewerkt met jongeren en mediawijsheid is haar missie om álle leerlingen beter te laten begrijpen en onthouden doormiddel van de kracht van tekenen.