Online nascholing voor leraren
×

Waarschuwingsbericht

De cursus loopt op 15 november 2020 af.
 

Help je leerlingen op weg bij hun huiswerk

Informatie: 

Deze cursus is relevant voor elke docent, maar is vooral voor beginnende docenten interessant. Er wordt ingegaan op je rol als docent in het proces rondom het maken en leren van het huiswerk door leerlingen. Vooraf ben jij degene die het huiswerk opgeeft; na afloop ben jij degene die het huiswerk bespreekt en evalueert. In deze cursus komt aan bod hoe je de leerdoelen duidelijk kunt maken en leerlingen kunt motiveren deze te halen. Bovendien kun je de leerling begeleiden bij het verwerken van de lesstof. Je kunt met de handreikingen uit deze cursus de communicatie met de leerling verbeteren, en zo een veilig en stimulerend leerklimaat realiseren. 

Preview video: 

Leerdoelen: 

Aan het eind van deze cursus kun je:

  • benoemen welke houdingsaspecten je als docent zelf dient te hebben om je leerlingen te helpen bij het maken van hun huiswerk. 
  • benoemen wat de leerling van jou nodig heeft bij het maken van zijn huiswerk
  • leerlingen aansturen bij het doen van hun ’maakwerk’ en hun ’leerwerk’
  • leerlingen aanleren hoe ze op een goede manier kunnen plannen en hun agenda kunnen gebruiken
  • ouders adviseren over hoe zij hun kind thuis kunnen helpen bij het maken van het huiswerk
Docent: 

Wanda Boele

Wanda Boele is docent wiskunde en sociaalpedagogisch hulpverlener. Daarnaast haalde zij een master of educational management aan de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement. Haar hele werkzame leven speelt zich af binnen het onderwijs en de zorg. In 2015 is Wanda haar eigen bedrijf in onderwijs en opvoeding gestart. Ze houdt zich bezig met het trainen van docenten (individueel en in teams), het ontwikkelen van lesmateriaal op het gebied van wiskunde, rekenen en social work en het geven van taal- en rekentrainingen.