Online nascholing voor leraren
 

Spreekbeurten en werkstukken: zo pak je dat aan

Informatie: 

Spreekbeurten en werkstukken in het basisonderwijs bestaan in ons collectieve geheugen al een eeuwigheid. De uitvoering ervan kent vele variaties: van iedere leerkracht die zijn eigen aanpak heeft tot een schoolbreed beleid. Maar waar alle leerkrachten het over eens zijn: het zijn waardevolle didactische werkvormen die kinderen specifieke vaardigheden laten oefenen. Een goed doordacht plan en een heldere aanpak zullen zowel de leerkracht als de leerlingen helpen om succesvolle processen te doorlopen als het gaat om spreekbeurten en werkstukken.

1 augustus 2020
Preview video: 

Leerdoelen: 

Hoofdleerdoel
Na afloop van deze cursus:

  • heb je een onderbouwd plan gemaakt voor de aanpak van spreekbeurten en werkstukken in je klas

Subleerdoelen
Na afloop van deze cursus kun je:

  • uitleggen wat de functie van spreekbeurten en werkstukken op een basisschool is
  • verklaren wat het belang is van presenteren, zowel schriftelijk als mondeling
  • een onderbouwde keuze voor de aanpak van spreekbeurten en werkstukken in je groep maken
Auteur: 

Liesbeth Rosendaal

Liesbeth Rosendaal is educatiespecialist en kent het onderwijs van binnen en buiten. Ze werkt bij Patsboem. Patsboem maakt informatie voor kinderen aantrekkelijk, uitdagend én begrijpelijk. Patsboem is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs. Ze helpt leerkrachten graag hun onderwijs beter, leuker en creatiever te maken. 

Annemiek de Groot

Annemiek de Groot is steengoed in redigeren, schrijven en is altijd op de hoogte van de nieuwste onderwijssnufjes. Ze werkt bij Patsboem. Patsboem maakt informatie voor kinderen aantrekkelijk, uitdagend én begrijpelijk. Patsboem is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs. Ze helpt leerkrachten graag hun onderwijs beter, leuker en creatiever te maken. 

Juul Lelieveld

Juul Lelieveld is redactie-expert en geschiedenisspecialist en werkt bij Patsboem. Patsboem maakt informatie voor kinderen aantrekkelijk, uitdagend én begrijpelijk. Patsboem is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs. Ze helpt leerkrachten graag hun onderwijs beter, leuker en creatiever te maken.