Online nascholing voor leraren
 

@deel en #leer – social media in de klas

Informatie: 

Social media maken een groot deel uit van het leven van kinderen en jongeren. Ze bieden veel kansen voor het onderwijs. Dus ook al zit je zelf niet (dagelijks) op Facebook, het is wel goed om te weten waar je leerlingen mee bezig zijn en hoe je social media een plek kunt geven in je onderwijs. Niet alleen omdat dit de motivatie van de kinderen vergroot, maar ook omdat ze hiermee belangrijke lessen leren op het gebied van mediawijsheid.

1 augustus 2020
Preview video: 

Leerdoelen: 

Hoofdleerdoel

Na afloop van deze cursus kun je:

  • benoemen wat de educatieve waarde van social media in de klas is.

Subleerdoelen

Na afloop van deze cursus kun je:

  • uitleggen wat social media zijn en welke plek ze innemen in onze samenleving en in de leefwereld van jongeren en kinderen
  • enkele toepassingen van grote social media platforms in de klas benoemen
  • met aangereikte werkvormen social media in de klas toepassen
  • benoemen welke doelen van mediawijsheid je kunt halen door social media toe te passen in de klas
  • een visie formuleren op je rol van leerkracht met betrekking tot social media
Auteur: 

Annemiek de Groot

Annemiek de Groot is steengoed in redigeren, schrijven en is altijd op de hoogte van de nieuwste onderwijssnufjes. Ze werkt bij Patsboem. Patsboem maakt informatie voor kinderen aantrekkelijk, uitdagend én begrijpelijk. Patsboem is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs. Ze helpt leerkrachten graag hun onderwijs beter, leuker en creatiever te maken. 

Liesbeth Rosendaal

Liesbeth Rosendaal is educatiespecialist en kent het onderwijs van binnen en buiten. Ze werkt bij Patsboem. Patsboem maakt informatie voor kinderen aantrekkelijk, uitdagend én begrijpelijk. Patsboem is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs. Ze helpt leerkrachten graag hun onderwijs beter, leuker en creatiever te maken. 

Juul Lelieveld

Juul Lelieveld is redactie-expert en geschiedenisspecialist en werkt bij Patsboem. Patsboem maakt informatie voor kinderen aantrekkelijk, uitdagend én begrijpelijk. Patsboem is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs. Ze helpt leerkrachten graag hun onderwijs beter, leuker en creatiever te maken.