×

Waarschuwingsbericht

De cursus loopt op 25 februari 2019 af.
Online nascholing voor leraren
 

ICT-gebruik in de klas op een hoger plan

Informatie: 

Deze praktische cursus is gericht op leerkrachten die graag ICT-middelen willen inzetten, maar niet weten waar te beginnen. Je krijgt handvatten om te ontdekken hoe ICT-gebruik in de eigen groep op een hoger plan kan worden getild. Als je niet weet wat er allemaal kan, weet je ook niet wat je daarvan in je klas zou kunnen en willen gebruiken. De tijd en energie die je hierin investeert, verdien je dubbel en dwars terug, doordat je het jezelf en je leerlingen makkelijker maakt, het onderwijs beter organiseert en leerresultaten beter in beeld komen.

25 februari 2019
Preview video: 

Leerdoelen: 

Hoofdleerdoel

Na afloop van deze cursus kun je beginnen het ICT-gebruik in jouw klas naar een hoger plan te tillen – stapje voor stapje en in jouw eigen tempo, door het toepassen van praktische tips en het anders organiseren van de inzet van ICT als onderwijsleermiddel voor leerlingen en praktisch hulpmiddel voor jou als leerkracht.

Subleerdoelen

Na afloop van deze cursus kun je:

  • het digibord inzetten om je onderwijs te verrijken
  • benoemen welke verschillende devices in de klas gebruikt kunnen worden
  • leerlingen efficienter laten oefenen met educatieve software
  • toelichten hoe je je onderwijs anders kunt organiseren met gebruik van ICT
Auteur: 

Harm Hofstede

Harm Hofstede is sinds 1998 zelfstandig ondernemer en verzorgt teambijeenkomsten en gastlessen en levert diensten en producten op het gebied van informatie- en communicatie technologie (ICT) voor het primair en voortgezet onderwijs. Daarnaast staat hij nog wekelijks met de voeten in de klei als groepsleerkracht in het primair onderwijs.
Reviewer: 

Valérie Cramwinckel-Mooijman MSc

Valérie Cramwinckel-Mooijman is na de academische Pabo sinds 4 jaar werkzaam in groep 5 op de Boomgaard in Utrecht. Naast het werk op de basisschool heeft zij in deeltijd haar master Onderwijswetenschappen behaald aan de Universiteit Utrecht. Sinds augustus dit jaar is zij naast groepsleerkracht ook verantwoordelijk voor de verrijkingsklas voor de leerjaren 3 t/m 8 op de Boomgaard.